Jakość

img09

Składniki

img09

Produkcja

e
img09

Opakowania

img09

Dostawa

Produkcja

Nasze dania przygotowujemy z zachowaniem wymaganych środków bezpieczeństwa fizycznego, chemicznego i mikrobiologicznego, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, krajowego oraz UE. Zwracamy uwagę na każdy z etapów produkcyjnych:

  • Przyrządzanie - Dobrego Szefa Kuchni można poznać po czystości kuchni. Higiena jest naszym oczkiem w głowie, pozostałe to już kunszt kulinarny naszego Szefa Kuchni oraz jego doświadczenie w gotowaniu tradycyjnym jak i z wykorzystywaniem najnowszych technik obróbki produktów spożywczych jak chociażby sferyfikacja, żelifikacja, emulsyfikacja, gotowanie próżniowe, w wysokim ciśnieniu, czy w niskich temperaturach. Jestesmy dumni iż jako jedyni w branży wykorzystujemy nowoczesną technikę Sous Vide opierająca się na próżniowej metodzie długiego gotowania potraw w niskich temperaturach. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności. Dzięki wykorzystywaniu tych metod, zasmakujecie nasze pyszne dania łączące kuchnie molekularna, fusion, jak i tradycyjną.
  • Pakowanie - Wszystkie dania zamykamy hermetycznie za pomocą nowoczesnej technologii, dzięki czemu gwarantujemy najwyższy komfort użytkowania oraz bezpieczeństwo podczas transportu i odgrzewania potraw. Materiał, z którego są wykonane opakowania, nie wchodzi w reakcję z jedzeniem nawet podczas podgrzewania go w kuchence mikrofalowej. Zapewniamy, że świeżość jedzenia oraz jego wartości odżywcze nie zostaną utracone po jego podgrzaniu i otwarciu.
  • Przechowywanie - Aby wszystkie zapakowane dania zachowały najwyższą jakość, przechowujemy je w specjalnie przygotowanych do tego pomieszczeniach chłodniczych, w temperaturze 3-5ºC.